Blog, Meditasjon

Lær å meditere

halflotus.jpg

I dag tenker jeg å skrive litt om meditasjon. Det er noe jeg har holdt på med i mange år nå, begynte med dette i 2005 og har holdt på med jevnlig meditasjons praksis siden.
Det er noe som i utgangspunktet ikke er enkelt for meg og er du ny, så er det helt klart en utfordring. Det er ikke noe som ligger naturlig for noen, tror jeg. Det er noe en må jobbe med, helst daglig. Det som må til for å trene på meditasjon er å sette av tid til seg selv, hver dag. Gjør en avtale med deg selv om å sette av først  10 minutter hver dag, der du stenger av mobilen og gjør avtaler med andre i hjemmet om at nå skal du ha egentid og ikke er tilgjengelig. Så finner du deg eks en meditasjons app eller lyder, evt kan du høre på denne meditasjonen for avspenning, som jeg har laget. Passordet er: MO2017

Avspenning Meditasjon from Bente on Vimeo.

 

Begynn i det små og øv deg, daglig. Husk øvelse gjør mester. Hører du på bare meditasjons musikk kan du jo øve deg på å visualisere. Begynn med å se for deg eks.
en elv som renner, at du sitter ved en bekk eller ved ett stort vann, noe som har med naturen å gjøre er en grei begynnelse, fordi de fleste har en eller annen kontakt med naturen og det er da lettere å komme i gang og inn i det som amerikanerene kaller flow. Det å fokusere på naturen gjør at det blir enklere å komme i gang. I tillegg trenger en ikke stresse med om en gjør det “rett”. Det en ønsker å oppnå er bevissthet eller mindfullness. Fin deg en fin og god plass hjemme hvor du kan puste lett og pass på at du ikke velger en plass hvor du normalt sover, da dette kan gjøre at du lett kan sovne i stedet for å meditere. Jeg lover deg at dette var jeg utrolig god på da jeg begynte. Jeg sovnet hele tiden, du finner nok din meditasjons praksis litt etter litt, du må øve og øve.
Ønsker deg lykke til med å begynne dine nye vaner.

Har du ikke lest bloggen vår før nå, så vil jeg bare informere om at vi kjører i gang en ny Challenge nå i januar 2018, der vi ønsker å få flest mulig med på  å trene litt i 30 dager, dette blir kjempegøy og det beste av alt, det koster ingenting. Altså GRATIS trening, det eneste du trenger å gjøre er å sette av litt tid til deg selv og bli med på vår Challenge. Om du syntes dette høres spennende ut, så finner du mer informasjon i facebookgruppen vår som du finner HER!
Håper vi sees 😉

Takk for at du tok deg tid til å lese bloggen vår, håper du tar deg turen innom igjen en annen dag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.