Blog, Challenge, Coaching, FeelGood 30 day challenge, motivasjon

Et bevisst mini valg – et lite steg

A1hfjhlfjd847575570

Et mini valg, små skritt, er noe så enkelt av vi mennesker noen ganger faktisk ikke tenker over at vi gjør det. Det er automatisert. Fordi vi har øvd og øvd på det lenge, til slutt er det blitt noe så enkelt som en vane.
Nå er det slik at vi velger, hele tiden, store og små valg. Vi står overfor det hele livet. Så hender det jo at det er oppgaver som vi gruer oss for, slik som hjemme hos meg, jeg hater virkelig å rydde, men jeg må jo gjøre det. Så jeg har funnet opp ett system som funker for meg. Det er ikke et 100% godt system, men det får meg i gang. Så lurer du nå kanskje på hva i alle dager er det jeg babler om, jo det skal jeg fortelle deg. Jeg snakker om bevisste mini valg, ett lite skritt, så ett til, jeg velger meg eks. nå skal jeg ta på meg treningstøyet og gå ned til postkassene eller kanskje jeg velger å kjøre ned til treningssenteret, i alle fall, det som funker for meg er at da er jeg i gang. Da er det lett å si, okay da, jeg sykler litt på spinning sykkelen eller jeg går litt på tredemøllen før jeg går hjem, kanskje tar jeg en runde med vekttrening også så lenge jeg er der og har brukt tiden min på å komme dit.

Det samme gjør jeg når jeg skal rydde hjemme, da setter jeg på klokken på nedtelling på 10-15 minutter, så rydder jeg i de tilmålte minuttene, får jeg gjort noe? Å ja da, jeg får jo gjort mye mer enn ingenting, så er det nå også slik da, at har man først begynt på noe, så har man jo kanskje lyst å gjøre det ferdig, så visp, så har jeg fått gjort mye, om det er rydding, trening eller begge deler 😍
Jeg sier bare til meg selv, når jeg er i gang; Bare gjør deg ferdig. Da ender jeg opp med litt bedre samvittighet også og ikke minst, jeg får energi av det. En god venn sa her om dagen at uansett når jeg ser inn på soverommet ditt, så er sengen oppredd, hvordan får du det til? Jo, det var et mini valg en gang, som nå er blitt automatisert, når jeg står opp så rer jeg opp sengen, med en gang, så er det gjort. Jeg har en rutine på det.

Så mine spørsmål til deg i dag er:
Hvilke mini valg ønsker du å ta i dag?
Hvilke små steg kan du ta for å begynne å endre deg?

Husk å melde deg på vår artige GRATIS:
Challenge i Januar, du finner ut mer  i denne Facebook gruppen HER!

Takk for at du tok deg tid til å lese bloggen i dag, håper du fikk utbytte av det du leste og så håper jeg du får en flott dag og at du tar turen innom her en annen dag 😀

1 thought on “Et bevisst mini valg – et lite steg”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.