Blog, Challenge, FeelGood 30 day challenge, Hverdag

Å gå seg en tur…

yay-25231618-digital.jpg
Går du som en del av din daglige trening? Hvor ofte går du på tur og hvor langt?
Jeg prøver å komme meg ut på tur en til tre ganger i uken, men nå i disse dager, så har jeg ikke nådd målet mitt. Hva som gjør det? kan du jo spørre, jo jeg har vært ordentlig lat, ja, jeg innrømmer det, jeg er lat innimellom. I tillegg så har det vært andre omstendigheter som gjør at det ikke har blitt gått tur. Når sist gikk du på tur?

Men altså, om du bruker å gå på tur, så har det store helsefordeler for deg:

Det å gå tur, gjør at hjernen jobber bedre, du klarner tankene dine.
Er du stresset eller trøtt, så kan du med fordel bare ta deg en spasertur.
Bestemmer du deg for eksempel gå 1 time på tur, hør gjerne på en Podkast, en lydbok, musikk eller noe annet du har lyst å ha på øret, når du har gått en time, så lover jeg deg, da har dagens stress og jag forsvunnet. I tillegg får man jo skikkelig god samvittighet og det er jo greit 😆 Å gå på tur kan være sosialt, om du får med deg en venninne på tur, så kan dere jo prate og kose dere på tur.

Du kan også få bedre motivasjon ved å bruke en pulsklokke som gir deg svar på hvor langt du har gått, hvor mange skritt du har tatt etc. Det finnes mange modeller og merker på markedet. Selv har jeg en apple watch, som gir meg den informasjonen jeg er ute etter. Jeg liker å holde kontroll på pulsen og lengden på turen, altså hvor mange kilometer eller skritt jeg har tatt. Vet at det er mange som bruker Fitbit og er kjempefornøyd med den. Bruk det som du føler er rett for deg. Har du ikke en slik klokke, så for all del, gå ikke å kjøp, ønsk deg heller til jul eller bursdagen.

Anbefalt lengde å gå hver dag er 10000 skritt, er litt det og jeg ser jo på min klokke at det ikke alltid jeg kommer opp i denne summen, siden jeg har en stillesittende jobb. Derfor må jeg minnes på å gå på tur, eller som vi gjør i Feelgood, vi gir hverandre utfordringer.
Har du lyst å være med på neste, så kan du finne ut mer ved å bli med i denne gruppen HER!

Her kommer jeg igjen inn på mini valg, ja, man kan velge å gå på tur, eks en liten tur på 15 minutter, sett deg ett mål på hvor mange skritt eller hvor mange minutter du skal være ute og gjennomfør dette. Øk opp med 5 minutter for hver uke på hver tur og vips, så har du plutselig nådd målet med 1 times tur som utgjør ca 10000 skitt.  En liten tur en dag og en litt lengre tur den andre dagen gjør at du får gode helsefordeler fremfor å sitte i sofaen eller i godstolen.

I tillegg så de er neste gode fordelene med å gå på tur;
Vektnedgang, ta-dha….
Sirkulasjon,
Fordøyelse og
Super god samvittighet og ikke minst det er gratis, juhuuuu!

Så min oppfordring til deg i dag er å ta på deg gode sko og gå deg en tur, det skal jeg 😆
Ta ett bilde fra din tur og tag det med #Feelgood365 på Instagram, så kan jeg følge deg.

Nå kan det tenkes du tenker at; Ja, men dette er jo slikt jeg vet, dette er jo ingen nyhet, eller minimalt med ny informasjon ang å gå på tur, men jeg har fått deg til å gjøre en ting og det er å tenke på hvor ofte du beveger deg/ går på tur sant?

Takk for at du tok deg tid til å lese bloggen og velkommen innom en annen dag! Ha en superduperfin dag videre, det skal nemlig jeg 😆

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.