Blog, Coaching, Hverdag, motivasjon

I den trygge atmosfæren eller?

Så trygt å godt det er å bare være i sin egen lille boble..I denne trygge atmosfæren er det lite angst,  stress eller frykt. Har du hørt noen si til deg at du må komme deg ut av komfortsonen? At det ikke er noen personlig vekst når man er der? Er du enig?

AL47807148374014.jpg

Vel, jeg syntes det lyder som ett fint sted haha, trygt og godt, så hvorfor er det så vanskelig å komme ut fra den? Jo fordi vi er redde, redde for å bli ledd av, redd for å ikke mestre og en sterk frykt for å mislykkes.

Komfortsone er også ett sted der en finner fred og ro, meditasjon og vår sanne livskraft, er du usikker på hvor din personlige komfortsone er, kan du prøve å teste dette ut, for å oppdage den:

Lukk øynene og tenk på den beste dagen i hele ditt liv eller forestill deg hva som er den beste dagen for deg, den beste dagen du noensinne har erfart eller du tenker du vil erfare.  Hvordan ser denne dagen ut? Hvem er med deg? Hvem er rundt deg? Hvilken følelse får du når du tenker på denne dagen?

Skriv ned 6 ting som du merker deg, når du tenker på denne dagen, ting som gir deg ro og som gir deg en følelse av frihet, mindre stress og som du virkelig liker.

Skriv ned 6 trekk ved deg selv som du tenker du identifiserer deg med. eks. om du er introvert eller ekstrovert, kreativ eller fantasiløs, god hukommelse eller glemsk etc.
Hvilken egenskap tror du vennene beskriver deg best med, eller mener du er best på?

Disse ordene du nå sitter å leser på vil gi deg en viss ide om din komfortsone og gi deg en ide om hvem du virkelig er, personlig bevissthet er alltid viktig for å bli mer oppmerksom og kanskje oppdage hvordan du kan forbedre din hverdag og livet ditt nå.

Hva befinner seg utenfor komfortsone din? Eks. er fallskjermhopping noe du syntes er ubehagelig å tenke på eller får du en god følelse av å tenke på å hoppe ut av ett fly i 4000 tusen meters høyde? For noen er dette helt supert og de syntes ikke det høres skummelt ut i det hele tatt, andre for totalt angst og panikk bare av tanken på å måtte opp i ett fly og så hoppe.

Det magiske skjer, når man finner det punktet hvor du er på kanten av komfortsonen din, der du kun er litt nervøs, du får ilinger i magen, der du føler du har mistet litt kontroll, men likevel har kontroll på kroppen din. Det stedet heter Læringssonen.
Når du finner læringsonen din, det er da du kan begynne å vokse som menneske.

Skriv ned alt du alltid har ønsket å gjøre, men er alt for redd for å prøve. Eks. holde en slange, ta bort en edderkopp, hoppe i strikk, fly, yoga, begynne på et treningssenter, osv…skriv opp så mange forslag du kan komme på.
Ved siden av hver av disse ordene skriver du ett tall mellom 1 og 5.

Der 5  er panikksonen og 4 er noe som du blir svett av å tenke på/lett nervøs, 3 dette kan jeg prøve, 2 er jepp null stress, 1 dette kan jeg fikse på stående fot.

Ikke kryss noen grenser og vær tøff, hvor du tenker at du vil få full panikk. Det vil neppe gjøre deg godt 🙂 Å bli litt nervøs er helt innenfor, panikk er mye mer alvorlig og det ønsker vi jo ikke. Disse øvelsene kan du bruker for å bli bevisst frykt i deg, men også det å avdekke om du “saboterer” deg selv og livet ditt.

Er du ofte i panikksonen, da kan du lett møte veggen, dette er greit å være bevisst særlig i forhold til jobb. Ett annet varseltegn er ord som: Jeg BURDE eller jeg MÅ…. da bør du stoppe opp, trekke pusten og sentrere deg. Still deg spørsmålene: Har jeg lyst? Sier hvem? Kjenn på magefølelsen eller hjertet, hva er svaret?

Lykke til med å finne ut mer om deg selv 😉
I morgen skal jeg poste mine første yoga videoer og kjenner virkelig på at jeg går ut av min komfortsone…. wish me luck <3 Vil du være med på Feelgood Challenge? Da trykker du HER!

Takk for at du tok turen innom bloggen og velkommen tilbake en annen dag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.