Blog, Hverdag, Refleksjon

Å øve på oppmerksomhet

Er du flink til å ta pauser i hverdagen? Hva med å bruke en naturlig pause i dag for å øve litt på oppmerksomhet?

Eksempelvis: om du står i kø for å betale varene fra butikken, bruk tiden på å tenke på at dette gir meg en god anledning til å stoppe opp, puste og nyte øyeblikket. Senk skuldrene litt og smil om det føles naturlig 😁 Er du på en plass der du kan nyte eksempelvis en fin utsikt, så har du jo en gylden anledning til å bare sette pris på at du har det flott i dette øyeblikket 😉 Hvilke lyder hører du? Hvilke lukter drar du inn? Hvordan kjennes kroppen din og hva har du behov for i dag?

Vi har alt for mye stress og jag rundt oss, det er så mye som skal fikses, kjøres, hentes og bringes. I tillegg så har vi sosiale medier rett i fanget, der skjer det jo noe hele tiden. Ett pling fra Instagram kontoen, bilder på Snapchaten, Facebook og Twitter, samt flere og ikke minst mediene. Så er det jobben, den krever jo sitt. Vi har visst nok støy rundt oss, enig?

Jeg blir litt skremt av meg selv noen ganger, det er de dagene jeg tenker, jeg har full kontroll, men så oppdager jeg at huff, har visst ikke det like vel gitt, husnøkkelen står igjen i døren. Dette oppdages selvsagt flere timer etter at jeg kjørte ut, altså når jeg kommer hjem igjen. Oij Oij, hva skjedde??? 😱😰

Jo, jeg mistet fokus, oppmerksomheten var andre steder. Heldigvis er det ikke ofte det skjer, men det hender jeg bommer på andre hverdagslige ting også, eksempelvis en avtale 🙈

Har du erfart slike dager? Antakelig vis har du det, men hva gjør du for å “tune” deg inn igjen?

Hva med å øve på oppmerksomhet i situasjoner der du naturlig blir å stoppe opp likevel? Hvilken naturlige pauser kan du bruke i dag til å øve deg?

Takk for at du tok deg tid til å ta turen innom bloggen i dag. Velkommen tilbake❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.